SHAPE Halvmarathon 2015, min første noensinne!

Er på siste runde her og blir heiet frem av min små døtre! Make me push even harder!
Er på siste runde her og blir heiet frem av min små døtre! Make me push even harder!

På torsdag bestemte jeg meg for å stille til start under Shape Halvmarathon. Jeg skal jo uansett ha en totimers løpetur til helgen, så hvorfor ikke ta den økta under en liten og hyggelig konkurranse. Jeg var i utgangspuktet veldig skeptisk til halvmarathon etter en uke med 885km sykling.

Da starten gikk, holdt jeg en typisk 10km fart slik jeg har blitt vant med, før det slo meg at dette er dobbelt så langt! Hjelp! Roet ikke ned farten, men satset på at det skulle holde helt inn. Løp meg litt opp i feltet og hadde til slutt tre menn forran meg og en mann rett i hælene. Det var veldig motiverende! Mye vind og over 100m stigning det kjennes etterhvert og man må virkelig skjerpe seg i oppoverbakkene. På siste runde slapp han jeg hadde i hælene og jeg løp siste runde “alene”.

Mye heiing i løypa og verdens beste snupper som heier frem mammaen sin, snakk om boost.

Før siste runde tok jeg en energi gel, og etter den ble jeg ikke mere kraftfull, som jeg hadde håpet på, men fikk istedet utrolig vondt i magen, det var nesten så jeg ikke trodde jeg kunne fullføre. Var bare å øke farta og komme seg i mål så fort som mulig.

Hadde som vanlig masse energi mot slutten og tok en spurt som jeg alltid pleier. Tiden ble 1.24.22 og seier i dameklassen og nr 4 blant herrene. Veldig fornøyd med det. Har ikke så mye peiling på halvmarathon-tider, men nå har jeg ihvertfall et utgangspunkt om jeg plutselig skulle finne på å gjøre det igjen. (Helst med svømming og sykkel først da;-))

Så jeg vil på det sterkeste fraråde gamle energi geller. Kjøp noen nye istedet;-)

Etter et nødvendig ærend, var det litt valsing i målområdet, snakker med de andre løperene som akkurat har overgått seg selv, imponert familie og venner, osv. Veldig hyggelig.

Nå er jeg veldig glad jeg gjennomførte.

Herlig følelse å løpe over målstreken!
Herlig følelse å løpe over målstreken!

Utstyr jeg bruker: 2XU tights; holder gamle rumper på plass under løping, det føles meget bra. Sko; Bruker Adidas energy boost. Disse bruker jeg fordi de er lette, sitter godt på foten og har en unik såle som du føler det er litt snert i.

Energi gel; Ha ha…tror ikke det er verdt å nevne. Bruk bare ikke en gammel en;-)

A short english version

Shape Half Marathon 2015, my first one ever!

On thursday I decided that I would register for Shape Half Marathon 2015. I have been cycling so much lately, 885k in Mallorca, so my legs are a bit heavy from that.

When we startet I held a typical 10k speed, but then I realized that I were supposed to run the double. I didn’t feel to slow down, just tried to keep my pace and see what happened. I was lucky that had one guy just behind all the way to the last lap, then he had to let me go alone.

Last lap I took a very old energy gel that I found this morning, and then I got severe stomac pain. Just had try keep on moving and hope for det best. In the end I increased my speed as I always do when I know the finish line is closing in.

My time was 1.24.44. I won among all the females and got nr 4 among all the men.

Marlene sier. "Mamma,  jeg blir så glad når du vinner, det ser artig ut"
Marlene sier. “Mamma, jeg blir så glad når du vinner, det ser artig ut”
...men akkurat da var det premieutdelig. He he...typisk;-)
…men akkurat da var det premieutdelig. He he…typisk;-)
And with this I would like to say thank you to all the people that have organized such a nice event, and made our day. You guys are awesome!
And with this I would like to say thank you to all the people that have organized such a nice event, and made our day. You guys are awesome!

Published by Berntsen Coaching

Winner; Trapaniman 70,3 - Barcelona 70,3 - Haugesund 70,3 and nr 7 World Championchip 2018.

Leave a comment